Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tesztelje a hatodik érzékét!

Az érzékszerveken túli érzékelés képessége vitatott, mégis gyakran előfordul a mindennapokban.

A természetfeletti képességek egyik leggyakrabban megnyilvánuló formája az érzékszerveken túli érzékelés, más néven ESP. Ez azt jelenti, hogy tulajdonosa képes olyan információkhoz jutni, mely térbeli vagy időbeli eltolódás miatt „hagyományos” módon nem lenne lehetséges.

Az ESP-vel rendelkezők látják azokat a tárgyakat vagy eseményeket, amik az őt körülvevő falakon túl zajlanak, de ide tartoznak az álmokban megjelenő képek is, amikről később kiderül, hogy valóban megtörténtek. Az ESP-nek három változata van: a telepátia, a tárgyak vagy események észlelése érzékszerveken túli érzékeléssel és a megérzés.

Ez a képesség mérhető, ha Ön is szeretné tudni, hogy vannak-e érzékszerveken túli érzékei, a következő egyszerű tesztet végezze el. Készítsen kétszer öt darab kártyát papírból. A lapokon ötféle ábra szerepeljen: három párhuzamos hullámos vonal, négyzet, kör, kereszt és csillag. Mindegyikből kettőt készítsen, mert az egyik sorozatra Önnek, a másikra a tesztelőnek lesz szüksége.

Kérjen meg valakit, aki az egyik kártyasort egy dobozban sorrendbe rakja egymás után legalább húszszor úgy, hogy Ön ne láthassa a lapokat. Miután lezárta a dobozt, Ön elé rakja és a saját kártyáiból kirak érzés szerint egy sorrendet. Ha készen van, ellenőrizzék le, hogy hány kártyalap van ugyanazon a helyen, mint a dobozban.

Minél többször ismétli a tesztet, annál nagyobb pontossággal megállapítható, hogy rendelkezik-e ESP képességgel. A teszt legvégén számolják össze a találatokat és állapítsák meg, hogy hány százalékban egyezett meg a dobozban lévő kártyák helyével az Ön által meghatározott sorrend.

Húsz százalék alatt az egyezések még véletlennek mondhatók, de efölött egyre nő a valószínűsége annak, hogy van hatodik érzéke. Ez egy nagyon egyszerű teszt, de a paranormális jelenségekkel foglalkozó szakemberek ennél sokkal időigényesebb és pontosabb kísérleteket is kifejlesztettek.

A Hetedik érzék című sorozatban Toby Logan képessége sokkal egyértelműbb, hiszen ő hallja és látja is mások gondolatait, ami még a különleges képességek között is kuriózumnak számít.

A videó beillésztéséhez szükséges kódrészlet:
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.