Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiltólista - mit NE csinálj, ha randira mész

2010.10.16

Tiltólista - mit NE csinálj, ha randira mész

Egy randi előtt mindig ezerrel készül az ember, hogy tökéletes legyen minden, és néha hajlamos túlzásokba esni. Pedig a kevesebb néha több.

Fotó: flickr.com - coconut

Általában a lányokra jellemző, hogy egy randi előtt órákig készülődnek. Hatvanszor átöltöznek, mire megtalálják a megfelelő ruhát, órákig állnak a tükör előtt, hogy megcsinálják a hajukat és kisminkeljenek, arról nem is beszélve, hogy ha első alkalomról van szó, már napokkal korábban összehívják a barátnőiket és kupaktanácsot tartanak, hogy megvitassák a teendőket. És bizony nem egyszer a nagy parázásban átesnek a ló másik oldalára, és irgalmatlanul túlzásba viszik a dolgot. Íme hát néhány tipp, ami segíthet elkerülni a katasztrófát.

 

1. Ruha

 

Mindenki szeretne jó benyomást kelteni, és olyan ruhát választani a nagy alkalomra, amiben szexi és vonzó, és ha meglátja a nagy Ő, azonnal dob egy hátast. Ám a szexit és az olcsót gyakran csak egy hajszál választ el. Aranyszabály, hogy vagy a lábaidat mutatod meg, vagy a dekoltázsodat hangsúlyozod ki; a kettő együtt nem működik. Ha felveszel egy minit, és még a melleidet is kipakolod, akkor nem bombázó leszel, hanem közönséges. Tehát vagy egy mélyen dekoltált felsőt vegyél fel egy konszolidált nadrággal vagy szoknyával, vagy pedig minit, de akkor a felsőd legyen konzervatívabb.

És persze nem szabad megfeledkezni a cipőről sem. A magassarkú, kissé lotyósabb darabok minden pasi fantáziáját megmozgatják, de itt se ess túlzásokba. Főleg akkor ne, ha amúgy nem szoktál ilyen cipőket hordani. Nincs annál nevetségesebb, mint amikor egy csaj felvesz egy brutál tűsarkút, de képtelen járni benne. Ha nem tudod viselni a lábbelit, akkor inkább ne vedd fel!

 

2. Smink

 

Sokan hajlamosak összekeverni a sminket a vakolattal. Ha találkozol egy sráccal, olyan sminket tegyél fel, ami csak szolidan kihangsúlyozza a vonásaidat. Semmi esetre se kenj fel magadra egy tonna alapozót; egyrészt ha a srác megpuszilja az arcodat, akkor nem szeretné, hogy még órák múlva is púderízű legyen az ajka, másrészt, ha jobban összemelegedtek, és esetleg együtt töltitek az éjszakát, reggel úgyis fel fog tűnni neki, hogy hoppá, nem is olyan az arcod, mint amilyennek mutattad. Persze, ha van rajta egy-két pattanás, amit szeretnél eltüntetni, használd a korrektort, de ne vidd túlzásba a dolgot.

Újabb aranyszabály, hogy vagy a szemeidet hangsúlyozod ki, vagy az ajkaidat. A randinál érdemesebb a szemeket kiemelni, mivel ha elcsattan egy-két csók, nem éppen kellemes érzés, ha a rúzsodat vagy a szájfényedet nyalogatjátok.

 

3. Haj

 

Ne akarj hajkölteményt gyártani. Minél természetesebb frizurát csinálj magadnak, és lehetőleg ne nagyon használj hajformázó termékeket. Egy kis hajhab, ami nem ragacsosítja a tincseidet nyugodtan mehet, de a hajlakkot felejtsd el. Smaci közben szeretnek a srácok beletúrni a lányok hajába - ha éppen nem a hátsó felüket markolásszák - és nagyon ünneprontó, ha a párod keze szó szerint beleragad a hajadba.

 

Ti hogyan szoktatok készülni egy randira?